Er det usundt at få tatoveringer?

Der er rigtig mange, der går rundt med en masse tatoveringer på kroppen. Hvis man er en af dem, der endnu ikke har fået en tatovering, men som går med en lille drøm om det, kan der dog være nogle spørgsmål, som man gerne vil have svar på, inden man bevæger sig ind i en tattoo salon. Et sådant spørgsmål kunne eksempelvis være, om det er usundt for huden at få lavet tatoveringer. Det er nemlig noget, som kan være meget godt at vide, inden man kommer for godt i gang. Så hvis det er et spørgsmål, man brænder inde med, og som man gerne vil have besvaret inden sin første tattoo, så kommer der et par svar på det herunder.

Øger ikke risiko for kræft – men tænk dig stadig om

Først er det vigtigt at understrege, at det ikke er bevist, at tatoveringer skulle øge risikoen for kræft, og det er nok noget af det, som de fleste går med en lille frygt om, inden man skal have en tatovering. Så det er godt lige at få på plads, at dette ikke er tilfældet.

At få lavet tatoveringer kan dog stadig medfører nogle irritationer eller gener, som altså også er gode lidt at være opmærksom på, inden man tager sit endelig valg. Kløe og allergi er eksempelvis noget, der er risiko for, men det skal stadig nævnes, at det stadig er meget få af dem, der oplever gener, som rent faktisk skal modtage lægebehandling for det – kun omkring 1-2% af alle der bliver tatoverede. Det er altså godt at sætte sig ind i det inden.

Vælg den rette salon

Noget andet, der kan spille ind i forhold til, om det er sundt for huden at få tatoveringer, er hygiejne. For selvom det ikke direkte er bevist, at tatoveringer eksempelvis øger risikoen for kræft, så er det stadig en god ide at få efter et sted, hvor der bliver tænkt lidt ekstra over hygiejnen.

Hvis man eksempelvis går efter en salon, der er kendt for at have Tattoo hygiejne i højsæde, kan det også gøre en forskel i forhold til et sted, hvor det er tydeligt at hygiejne ikke bliver vægtet så højt. Den slags ting er nemlig med til at gøre oplevelsen både bedre og mere sikker, så hvis støder på et sted, der ser lidt usselt og beskidt ud, så skal man måske lige vente med at få lavet sin tatovering, til man finder et sted, hvor det bliver gjort under ordentlige forhold.

admini